خیاطی مردانه

خیاطی را می توان یکی از مهم ترین و کاربردی ترین حرفه ها به شمار آورد. خیاطی مردانه نیز زیر مجموعه ای از خیاطی می باشد که وظیفه ی دوخت لباس مردانه را به عهده دارد.

در این مطلب قصد داریم تا بیشتر  به توضیح این حرفه بپردازیم. چنانچه قصد کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ی خیاطی مردانه را دارید می توانید به ادامه ی مطلب توجه نمایید.  

خیاطی مردانه

انسان های نخستین  از پوست حیوانات برای پوشش استفاده می‌ کردند . این نشان می دهد که بشر از همان سال های اولیه به دنبال پوششی برای بدن خود بوده است و تلاش های او منجر به آفرینش هنر خیاطی شده است.

خیاطی در ایران در زمان فتحعلی شاه پادشاه قاجار رواج پیدا کرد و در دوره پهلوی به اوج خود رسید و طراحان پوشاک غربی وارد ایران شدند.

پوشاک آقایان و خانم ها یکی از نیاز های اساسی انسان ها است که بیانگر فرهنگ یک کشور است. برای همین شغل خیاطی جزو یکی از شغل های کارآمد و مهم می باشد و روز به روز رونق پیدا می کند.

خیاطی دارای زیر مجموعه های خیاطی زنانه، خیاطی مردانه و خیاطی بچگانه می شوند. البته اصل کار در هر سه ی این موارد یکی می باشد

اما وجود تفاوت اندام در زنان، مردان و کودکان موجب می شود تا اندازه گیری ها و اعمال آن ها در لباس متفاوت باشد.

در این مطلب قصد داریم تا به بررسی خیاطی مردانه بپردازیم. منظور از خیاطی مردانه دوخت لباس، شلوار، کت و شلوار و… می باشد که توسط آقایان مورد استفاده قرار گیرد.

خیاطی مردانه

دانش و مهارت های لازم برای خیاط  

مهم ترین نکته در خیاطی مردانه این است که خیاط باید انواع جنس های پارچه آشنایی داشته باشد و بداند برای هر مدل باید از چه جنس پارچه ای استفاده کند.

 خیاط باید روش درست اندازه گیری را بلد  باشد تا بتواند لباس را اندازه مشتری بدوزد. اگر خیاط در اندازه گیری مهارت نداشته باشد لباس نهایی گشاد یا تنگ می شود.

مهارت بعدی الگو کشی است. خیاط باید بتواند برای مدل انتخابی مشتری الگوی درست طراحی کند و پارچه را طبق آن الگو برش دهد.

مهارت دوزندگی بالایی داشته باشد تا بتواند دوخت را در یک راستا انجام دهد. این کار نیاز به تمرکز بالا وتوانایی  جسمانی دارد.

خیاط حتما باید با چرخ خیاطی و قسمت های مختلف آن آشنا باشد و تا حدودی تعمیر چرخ خیاطی را بلد باشد تا بتواند مشکلات جزئی چرخ خیاطی را بر طرف کند.

یکی از مهارت های مهم مدیریت زمان است زیرا خیاط موظف است که سفارشات را در  زمان تعیین شده تحویل دهد.

همچنین بخوانید درباره: تولید لباس مردانه ایرانی با کیفیت جهانی

وظایف خیاط

خیاط وظیفه دارد درباره جنس پارچه، مدل لباس و دستمزد دوختن لباس با مشتری توافق کند.

سپس اندازه های مشتری را با دقت اندازه گیری کرده و لباس را برای پرو اولیه حاضر کند.

در این مرحله مشتری باید لباس را بپوشد و خیاط باید با دقت تمام ایرادات لباس را برطرف کند.

بعد از پرو لباس باید دوخت نهایی لباس را کامل کند و در زمان تعیین شده لباس را تحویل مشتری دهد.

خیاط حق ندارد در حین دوخت از سلیقه شخصی خود استفاده کند بلکه باید لباس را همان طور که مشتری سفارش داده، بدوزد.

ابزار اندازه گیری خیاط

چرخ خیاطی و سر دوز اصلی ترین ابزار خیاطی است. متر اندازه گیری یکی از ابتدایی ترین ابزار یک خیاط است که همیشه باید همراهش باشد.

متر خیاطی از جنس پلاستیک است و  اندازه ها دقیق روی آن مشخص است.   برای کشیدن الگو لباس نیاز است که ابتدا الگو روی کاغذ کشیده شود سپس روی پارچه.

برای کاغذ الگو میتوان از کاغذ پوستی یا کاغذ گراف استفاده کرد. لازم است خیاط یک قیچی کاغذ بری برای برش کاغذ الگو و یک قیچی پارچه بری برای برش پارچه داشته باشد.

گاهی برای کشیدن الگو نیاز به کشیدن خطوط منحنی می باشد . خط کش پیستوله یا ماری در کشیدن خطوط منحنی به خیاط کمک می کند.

برای کشیدن الگو روی پارچه از صابون خیاطی یا مل استفاده می شود. صابون خیاطی به راحتی از روی پارچه پاک می شود‌.

برای انتقال الگو از کاغذ به پارچه ار رولت خیاطی استفاده می شود. از سایر ابزار خیاطی میتوان به بشکاف، نخ، سوزن و….. اشاره کرد.

شخصیت مناسب برای خیاطی

کسی که می خواهد شغل خیاطی را انتخاب کند باید فردی اجتماعی باشد چرا که از هر طبقه اجتماعی مشتری خواهد داشت.

نیاز است که فرد به این شغل علاقه کافی داشته باشد تا بتواند با سختی های آن کنار بیاید.

خیاطی کاری تمام وقت است و گاهی لازم است خیاط تمام وقت خود را صرف این کار کند. این کار صبر و حوصله طلب می کند.

تفاوت خیاطی مردانه و زنانه

فردی که مهارت خیاطی را یاد می گیرد معمولا توانایی دوخت همه ی مدل ها، از جمله مدل های مردانه و زنانه را خواهد داشت.

در واقع اصل کار خیاطی در مدل های زنانه و مردانه تفاوتی ندارد و روش دوخت یکی است. تنها چیزی که در این دو تفاوت می کند الگوی کار است.

زیرا در فرم اندام آقایان و بانوان تفاوت هایی وجود دارد که لازم است در دوخت لباس مورد توجه قرار گیرند. علاوه بر این سمت قرار گیری دکمه ها در لباس و شلوار آقایان و بانوان باهم متفاوت است.

هم چنین هنگام دوخت شلوار مردانه لازم است به تعداد حلقه های کمربند دقت داشت.

البته امروزه به دلیل اهمیت نداشتن جنسیت لباس، رعایت این مسائل دارای اهمیت چندانی نیست و تنها نوعی رسم و عادت است که از گذشته تا به حال وجود داشته است.   

خیاطی مردانه

جمع بندی

در این مطلب به مسائلی مانند دانش و مهارت مورد نیاز خیاط، وظایف او، ابزارهای مورد نیاز و… پرداختیم. هم چنین بیان نمودیم که شخصی که علاقه به یادگیری خیاطی دارد،

علاوه بر صبر و حوصله لازم است، مهارت های اجتماعی بالایی داشته باشد تا بتواند با مشتری های مختلف ارتباط برقرار کند.

علاوه بر این ها به این نکته اشاره کردیم که تفاوت خیاطی مردانه و زنانه در الگوی دوخت و هم چنین مسائل جزئی مانند محل قرار گیری دکمه ها در لباس یا شلوار می باشد.

سبد خرید

ورود

حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه